Missie & visie

Onze missie is om een toonaangevende mode retailer te zijn die duurzaamheid omarmt en bevordert. We streven ernaar om onze impact op het milieu te verminderen waar kan, eerlijke en ethische productiepraktijken te promoten, en onze klanten te helpen met het maken van bewuste keuzes. Door middel van samenwerking, educatie en transparantie willen we een positieve verandering teweegbrengen. Op het moment is ons assortiment en bedrijfsvoering nog niet volledig duurzaam, maar wij doen ons best om hier verandering in te brengen en onze klanten hiervan op de hoogte te houden.

Onze visie is een wereld waarin mode geen negatieve impact heeft op de planeet en waarin alle betrokkenen eerlijk behandeld worden. We streven ernaar om een voorbeeld te zijn door voortdurend te innoveren, onze processen circulair te maken en bewuste keuzes te maken op het gebied van duurzame merken, verpakkingsmaterialen en communicatie. We willen een bron van inspiratie zijn voor onze klanten en merken en samen een positieve verandering in de industrie te bewerkstelligen.

Duurzame merken

Bij het selecteren van duurzame merken streven we ernaar om onze klanten een zorgvuldig samengestelde collectie van verantwoorde en ethische producten aan te bieden. We geloven dat duurzaamheid niet alleen een trend is, maar een essentiële pijler voor de toekomst van de mode-industrie.We kiezen voor merken die gebruik maken van biologische, gerecyclede of hernieuwbare materialen, die werken met milieuvriendelijke productiemethoden en die zich inzetten voor eerlijke arbeidspraktijken. Bovendien geven we de voorkeur aan merken die transparant zijn over hun productieketen en die actief bijdragen aan positieve sociale en milieuprojecten. Door zorgvuldig duurzame merken te selecteren, willen we onze klanten de mogelijkheid bieden om weloverwogen keuzes te maken en te genieten van mode die zowel stijlvol als ethisch verantwoord is. Shop al onze duurzame producten hier!

Merken met dit symbool hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ze produceren biologisch, fairtrade, of gebruiken gerecycled materiaal. Dit zijn er inmiddels meer dan 40!

Vintage

Wist je dat je in onze fysieke winkels ook vintage items kunt shoppen?

Bij onze inzet voor duurzaamheid begrijpen we dat vintage mode ook goed is voor het milieu! Het kopen van vintage kleding heeft een aantal voordelen. Ten eerste geven we kleding een tweede kans, waardoor er minder nieuwe kleding geproduceerd hoeft te worden. Dit betekent minder gebruik van grondstoffen, water en energie. Daarnaast helpt het dragen van vintage kleding om afval te verminderen, omdat kleding niet op de vuilnisbelt belandt. Vintage kleding is ook uniek en tijdloos, waardoor je je onderscheidt van anderen en je eigen stijl kunt laten zien. Door vintage merken aan te bieden, willen we mensen aanmoedigen om bewust te winkelen en te kiezen voor mode die niet alleen uniek is, maar ook goed is voor onze planeet!

Verpakkingen

In onze winkels maken we gebruik van duurzame verpakkingen om ons steentje bij te dragen aan een milieuvriendelijke toekomst.
Onze draagtassen zijn gemaakt van +/- 75% gerecycled PP Woven materiaal, met hengsels gemaakt van synthetisch PP webbing materiaal. Gerecycled PP Woven materiaal wordt vervaardigd uit gebruikte polypropyleen meel-, maïs- en rijstzakken.

Daarnaast bieden we bio plastic tassen aan die gemaakt zijn van maïszetmeel. Deze tassen zijn 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar, waardoor ze geen schadelijke gevolgen hebben voor het milieu. Ook onze verzendzakken zijn hiervan gemaakt, deze kunnen na gebruik bij het restafval worden weggegooid. Je kunt er ook voor kiezen om het plaktape en verzendlabel te verwijderen en de zak bij het composteerbare afval te doen!
Onze cadeaubonnen en visitekaartjes zijn vervaardigd van PaperWise. Dit innovatieve materiaal wordt geproduceerd van landbouwafval en is een duurzaam alternatief voor traditioneel papier.

Care & Repair

Bij ons gaat duurzaamheid verder dan alleen de aankoop van kleding. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je favoriete kledingstukken langer meegaan. Daarom bieden al onze winkels een reparatieservice aan. We begrijpen dat kleding soms wat extra zorg nodig heeft, of het nu gaat om een kapotte naad, een ontbrekende knoop of een rits die niet goed werkt. Onze ervaren collega's staan klaar om u hierbij te helpen, zodat u ze met plezier kunt blijven dragen. De eventuele kosten van deze reparatie services worden in overleg met onze collega's bepaald. Daarnaast bieden we ook producten aan die je kunnen helpen om de kwaliteit van je kleding te behouden. We hebben een assortiment van merken zoals DFNS en Guppyfriend. Deze producten zijn speciaal ontworpen om je kleding te beschermen en te verzorgen op een milieuvriendelijke manier. Of het nu gaat om het verlengen van de levensduur van je sneakers, het beschermen van je kleding tegen slijtage of het verminderen van microplastic vervuiling tijdens het wassen, we hebben de juiste oplossingen voor je.

Duurzame initiatieven

Bij Tally-Ho organiseren we diverse duurzame initiatieven om bewuste keuzes en hergebruik van kleding te bevorderen. Een van deze initiatieven is onze jaarlijkse "Lappendag", waar we alle B-keuze kleding tegen gereduceerde prijzen verkopen. Op deze manier geven we deze kledingstukken een tweede kans, terwijl klanten kunnen profiteren van voordelige prijzen. Daarnaast organiseren we eens in de zoveel tijd de "Tally-Hallen", een speciaal evenement waarbij onze collega's de mogelijkheid krijgen om hun eigen kleding als tweedehands te verkopen.
Met deze duurzame initiatieven willen we bijdragen aan het verminderen van verspilling en het stimule-ren van een circulaire economie. We geloven dat kleding een tweede leven verdient en dat hergebruik een positieve impact kan hebben op het milieu.